-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:9954 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

لطفا با ذكر مثال و به طور واضح بفرماييد, خمس مال خودم را, كه معلم هستم چگونه بايد حساب كنم .

مبدا سال وقتي است كه حقوق خود را مي گيرد و آخر سال او وقتي است كه دوازده ماه كامل از آن بگذرد(1).بنابراين , هر گاه معلمي درتمام دوران تحصيل خويش تا وقتي كه كارمند بشود. حقوق يا در آمدي نداشته ,بلكه از كسيكه خانواده خرج مي كرده , تا موقع كارمند شدن خمس به او واجب نمي شود.(2) اما وقتي كارمند شد, اولين برجي كه حقوق مي گيرد مبدا سال خمس او محاسبه مي شود. مثلا اگر بعد از استخدام اولين حقوق خود را در سي ام مهر ماه گرفته بود, سي ام مهر ماه سال بعدش آخر سال خمس او است . يعني روز اول آبان سال بعد, اگر پول نقدي باقي مانده و و يا آذوقه اي براي مصرف سال خود و خانواده خريده , زياد آمده بايد خمس همه آن ها را بدهد واحتياط اين است كه حتي اشياي كم ارزش , مانند مختصري مواد غذايي , حبوبات و مانند آن ها هر چه هست , خمس آن را بدهد, سال هاي بعد نيز به همين شيوه كه بيان شد (يعني بعد از پايان دوازده ماه كه در مثال ها اول آبان بوده ) خمس را محاسبه مي كند. توجه داريد كه بادر آمد و حقوق خود آن چه به طور متعارف مورد نياز شما است , مثلا خوراك , پوشاك , مسكن , اثاث خانه , ازدواج ,يا خروج ازدواج فرزندان - مسافرت , معالجه , زيارت مستحبي يا واجب , ميهماني دادن , بذل و بخشش و... خرج مي كنيد ان چه پس انداز كرديد و يا باقي مانده خمس آن را مي دهيد. بنابراني . اگر فرش يا پارچه اي خريديد و درهمان سال خمس مورد نياز شما نبوده و از آن استفاده نكرديد, در پايان سال خمس بايد خمس آن را بدهيد, ولي اگراستفاده كرديد. خمس ندارد.

(پـاورقي 1 ـ رساله استغاآت , ج 1 ص 394 فصل احكام خمس , م 134

(پـاورقي 2 ـ مگر اين كه حقوق يا در آمدي صورت , مبدا سال خمس او از اولين روز تكليف است و زمان محاسبه و پرداخت خمس از اولين سال گشت تكليف او شروع مي شود.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.